Despre Monica Miron

Sunt un profesionist de PR&Marketing, un explorator vizual,  o pacifistă, o luptătoare, o iubitoare a tradiţiilor româneşti şi a poeziei, un coach pentru cei din jur, o prietenă şi un OM.

Pasionată de relaţia dintre oameni, natură, ştiinţă, libertate şi artă.

Cine este Morella?

Povestea acestui pseudonim începe cu numele personajului Morella din nuvela cu acelaţi nume, scrisă de Edgar Poe. Mi-au placut mai apoi si celelalte descoperiri: pictura murală din oraşul spaniol Morella (pe care mi-aş dori să îl vizitez), semnificaţia numelui în tradiţia irlandeză, respectiv "cea puternică" şi rezonanţa personală cu acest nume. Lumea mă cunoaşte drept Morella de prin 2005.

Pănă acum, drumul prin viaţă mi-a fost presărat cu multe întălniri de cunoaştere:

- ale diverselor domenii: educaţie (am terminat Liceul Pedagogic "Gh. Asachi" din Piatra Neamţ), sociologie şi asistenţă socială (din dorinţă de înţelege aspectele sociale şi de a ajuta), resurse umane (training, în special), relatii publice şi marketing (pentru că pot îmbina creativitatea, cu cunoaşterea oamenilor şi puterea cuvintelor), psihologie (pentru procesul de dezvoltare personală).

- a străinilor, a cunoştinţelor, a colegilor, a colaboratorilor, a prietenilor, a familiei şi a mentorilor. Le mulţumesc pentru momentele minunate şi pentru lecţiile pe care le-am învăţat de la fiecare. Orice întâlnire a avut un scop, pe care nu l-am sesizat în timp util de fiecare data şi de aici provocarea întrebărilor ulterioare...

 - a lumii dezvăluite de autori în cărţile care mi-au ieşit în cale.

- a pasiunii pentru frumos şi pentru pictura (aşa cum puteţi vedea în Galerie). Sunt un spirit in continua schimbare si descoperire a lumilor frumoase.

- cu dorinţa de implicare în schimbarea în bine a societăţii româneşti (voluntariatul la Muzeul Naţional de Artă al României)

- a curajului şi libertăţii. De aceea iubesc calatoriile mai mult decat destinatiile si încerc sa merg pe cararile mai putin umblate. Libertatea este valoarea care ma ghideaza si ma motiveaza sa las urme in nisipul timpului, asa cum spunea Nelson Rockefeller (“You can’t leave footprints in the sands of time while sitting down.”). 

- a spiritualităţii şi sensului vieţii

- a propriei persoane. Cred ca educatia despre viata se rezuma la o singura lectie, care este esentiala pentru a trai bucuria, sa redescoperim copilul din noi.

 ... lista continuă şi prin intermediul articolelor de pe blog. 

 

Dacă doreşti să intri în legătură cu mine, îmi poţi scrie pe morella.miron [at] gmail [dot] com.

Mulţumesc pentru interes şi vizită!